21. 12. 2018 19:10 hod. ČT Sport
10. 01. 2019 20:05 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Chile - Dánsko
11. 01. 2019 18:10 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Srbsko - Rusko (vstupy, celé na webu ČT Sport)
11. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Tunis - Norsko

<prosinec 2018>

19.9.2012 otevřeno: 1950 x

Gratulace Českého svazu házené

Po řadě smutných zpráv z letošního léta, kdy házenkářskou obec opustilo hned několik oddaných pracovníků, si dnes můžeme s radostí připomenout význačné jubileum Dany Zátopkové.

Několikanásobná světová rekordmanka v hodu oštěpem, která dodnes drží světové maximum s jeho dřevěným typem, dosáhla svého největšího sportovního úspěchu na LOH v Helsinkách, kde v roce 1952 získala zlatou olympijskou medaili (následovaly mj. dva evropské tituly a v roce 1960 střbíro z LOH v Římě). Na stejné olympiádě zažil vrchol také její manžel Emil Zátopek, který se nesmazatelně zapsal do dějin nejen české atletiky, ale celého světového sportu.

Dana Zátopková však sportovní vavříny sbírala také pod dívčím jménem Ingrová na házenkářských hřištích. Ještě před rozšířením moderního handballu se v sezóně 1949/50 stala v dresu Slovácké Slavie Uherské Hradiště  házenkářskou mistryní Československa!

Dana Zátopková (Ingrová) dnes slaví 90. narozeniny. Je milou povinností Českého svazu házené připojit se k zástupu gratulantů a popřát výjimečné osobnosti české sportovní historie zdraví a současnou energii i do let nadcházejících.