19. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport
21. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport

<leden 2019>

8.6.2012 otevřeno: 3939 x

Finále Házenkářského desetiboje startuje!

Již dnes se na dvou místech rozehraje unikatní turnaj mladších žáků a žaček v Házenkářském desetiboji. V Novém Veselí a Plzni se utkají družstva této věkové kategorie nejen v utkáních v házené, ale také v mnoha dovednostních disciplínách.

V Plzni se bude konat finálový turnaj Házenkářského desetiboje dívek od pátku až do neděle (8. do 10. 6. 2012). Děvčata se utkají v klasickém zápase v házené, v utkání s nařízenou osobní obranou, v tzv. shot-outech, v pětiskoku, překážkové dráze, běhu na 2 x 15 m, v přesnosti střelby a hodu míčem. Hodnotit se bude rovněž aktivita hráček v utkání a chování v duchu Fair-play (negativní bodové hodnocení bude udělováno za jednotlivé tresty v průběhu hry). Na turnaji mladších žaček v Plzni na 31. ZŠ se utkají družstva Sokola Písek, Spartaku Ústí nad Labem, DHC Plzeň, HK Ivančice, HC Háje, SK PEMA Opava a DHK Slavoje Žirovnice.

V Novém Veselí se uskuteční obdobný turnaj Házenkářského desetiboje mladších žáků. Ve stejných disciplínách se zde utkají od pátku do pondělí družstva HBC Strakonice, TJ Sparta Kutná Hora, HK Město Lovosice, Dukla Praha, SSK Talent Plzeň, TJ Sokol Nové Veselí, SK Velká Bystřice a HCB OKD Karviná.