19. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport
21. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport

<leden 2019>

30.4.2010 otevřeno: 2688 x

Žlutá potítka mají další majitele

O uplynulém víkendu se ve sportovní hale Slavia Praha uskutečnila další akce z druhé vlny projektu "Ukaž, co umíš". Stejně jako všechny předchozí se povedla a úspěšná děvčata na ní dokázala získat již žlutá potítka do své sbírky.

Akce se zúčastnilo 51 dětí. Během tréninkové jednotky byly hráčky rozděleny do čtyř skupin podle věku a na jednotlivých stanovištích si postupně vyzkoušely práci nohou s Petrem Pínou - trenérem družstva WHIL Slavia Praha, práci s míčem s trenérem reprezentačního družstva juniorek Michalem Červenkou, pronikaly do tajů uvolňování 1:1 s Jiřím Tkadlecem - trenérem reprezentačního družstva žen, nebo vylepšovaly techniku střelby s trenérkou reprezentačního družstva dorostenek Martinou Papežovou. Každou skupinu dětí doprovázely na všech stanovištích hráčky Slavie a většinou i reprezentantky České republiky Klára Černá, Hanka Kutlvašrová, Monika Jedličková, Agáta Romanczinová, Lenka Mouleová a Marie Kvasničková. Trénink děti absolvovaly se zápalem a s nadšením a během přestávky místo odpočinku a svačiny některé nadále daly přednost pohybu . Po kratičké pauze, proběhla beseda s reprezentantkou Klárou Černou a promítání házenkářských fint v podání světových hráček.

Pro zkoušení dovednostních stupňů pak byla děvčata rozdělena do pěti skupin. Tři skupiny bojovaly o bílé potítko a dvě skupiny o žluté potítko. Z celkového počtu 51 pak neprošlo nástrahami prvního DS jen pět hráček a nástrahami druhého DS dokonce jen jedna hráčka.

Kdo to do Prahy nestihl, má v této sezoně další a poslední šanci už za týden na stejné akci ve Zlíně. V příští sezoně se počítá již se zkoušením třetího stupně, kdy se bude bojovat o oranžové potítko! A řady měst, které se zapojily do projektu „Ukaž, co umíš“, se rozšíří o město Plzeň! Takže pro příští sezónu se můžete těšit na více termínů!

Trenéři a účastníci akce "Ukaž co umíš" v Praze