<srpen 2020>

6.12.2019 otevřeno: 1460 x

Videoreportáž: Jak vypadá Školní liga?

Školní ligy. Znáte je? Víte, kdo se v nich utkává? Nejmenší házenkáři a jejich spolužáci ze základních škol. Fungují ve všech krajích, v menších i větších městech. A jak to vypadá třeba na turnaji Školní ligy v Chomutově se můžete podívat například v této reportáži České televize.

Školní ligy jsou specifickým házenkářským projektem věnovaným malým házenkářům z prvního stupně základních škol. Pod vedením svých školních učitelů nebo za přispění házenkářských trenérů působících v regionu se malí házenkáři v hodinách tělocviku seznamují s pravidly a dovednostmi miniházené. Pravidelně se pak se spolužáky utkávají s protihráči z jiných třid i škol v regionu v turnajích Školní ligy. Malí házenkáři do zápasů nastupují ve dvou kategoriích – první je věnována malým házenkářům od 1. do 3. třídy, ve druhé nastupují čtvrťáci a páťáci.

Jak vypadají turnaje Školní ligy nebo o tom, zda a proč učitelé i malí házenkáři vítají možnost zúčastnit se školních házenkářských turnajů se mluví třeba v reportáži České televize, která natáčela na turnaji v Chomutově.

Chomutovská školní liga - video