26. 05. 2019 10:30 hod. ČT Sport

<květen 2019>

8.10.2018 otevřeno: 320 x

Střípky z RHC: Září ve Zlíně

Dva minikempy absolvovali malí házenkáři a házenkářky ze Zlínska v průběhu měsíce října. A jejich výkony a snaha těšily nejen trenérku zlínského RHC Lenku Černou.

V pátek 14. září se ve Zlíně pod hlavičkou zlínského RHC konal první specializovaný mini kemp v této sezóně. „Celkem se sešlo 31 mladších žaček ze Zlína, Kunovic, Otrokovic a Holešova. Kemp jsme zaměřili na míčovou techniku, posilovací a stabilizační cvičení. Hráčky s velkou energií i úsměvem absolvovaly celé tři hodiny tréninku,“ těšilo trenérku RHC Zlín Lenku Černou.

Další pátek 21. září se ve Zlíně sešly brankářky a brankáři na samostatný specializovaný mini kemp. „Zúčastnilo se ho 13 děvčat a chlapců z 6 ti klubů zlínského kraje – Zlína, Kunovic, Bystřice pod Hostýnem, Zubří, Luhačovic a Otrokovic. Zaměřili jsme se na obratnost, rychlost, reakci na míč a samozřejmě na základní techniku chytání. Potěšující je zájem o tyto brankářské tréninky a velká snaha účastníků při všech cvičeních,“ dodala znovu spokojeně Černá.

V měsíci říjnu pak bude v programu RHC Zlín následovat přípravný trénink výběru kraje starších žaček na turnaj mezi moravskými RHC, který se uskuteční 19. října 2018 v Olomouci, a taky mini kemp pro mladší žačky 26. října. Plánovány jsou i tři otevřené tréninkové jednotky.