16. 01. 2019 21:00 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Makedonie - Španělsko (vstupy, celé na webu ČT Sport)
17. 01. 2019 17:50 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Německo - Srbsko
17. 01. 2019 20:05 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Dánsko - Norsko
19. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport
19. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport
20. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport

<leden 2019>

30.8.2018 otevřeno: 1073 x

Střípky z RHC: Prázdniny v Novém Veselí

Srpnový program házenkářů Nového Veselí byl pořádně nabitý. Mezinárodní úspěchy i přípravné kempy – mladí házenkáři a jejich trenéři rozhodně nezaháleli.

Kempy RHC

RHC Nové Veselí pořádalo kemp starších žáků ve dnech 3.-7.8.2018. Kempu se zúčastnilo 46 hráčů z 11 oddílů a absolvovali 12 tréninkových jednotek. „Každý den hráči zahájili výběhem a rozcvičením, dopoledne a večer probíhaly herní jednotky a odpoledne byla tréninková jednotka zaměřena a atleticko – silový rozvoj,“ komentoval program Radek Flajsar a doplnil: „Hráči byli rozděleni do 3 skupin dle výkonosti a v rámci herních tréninků se zaměřovali na obranou, útočnou činnost a také na rychlý útok. Všichni hráči přistoupili k tréninkům velmi zodpovědně a udělali určitě výrazný pokrok.“

O týden později připravili trenéři kemp RHC pro mladší žáky. „Kempu se zúčastnilo dalších 50 hráčů – mladších žáků - z 9 klubů, věnovali se především zdokonalení individuálních útočných a obranných dovedností,“ dodal Flajsar.

Mezinárodní turnaj v Lipsku – starší žáci - 3. místo

Výběr Nového Veselí úspěšně reprezentoval svůj region i v cizině, na turnaji v Lipsku vybojoval v silné konkurenci třetí místo. „Do Lipska odjížděl výběr RHC s cílem předvádět rychlou moderní házenou. Zaměřili jsme na přenesení základních principů, které jsme trénovali na kempu, do samotné hry. Tým složený s 6 klubů hrál po celý turnaj velmi pěknou házenou. Každým zápasem se kluci lepšili a sjednali si v Německu obrovský respekt. Příležitost na hřišti dostali všichni hráči a nikdo nezklamal. Věřím, že kluci si turnaj užili a že na zápasy s takovými týmy jako je Füchse Berlín a SC DHfK Lipsko budou dlouho vzpomínat. Konečné 3. místo je určitě úspěchem, ale samotné výsledky nejsou tak důležité, jako předváděná hra… Z tohoto pohledu jsme velice spokojeni a klukům tímto chceme poděkovat za reprezentaci našeho RHC,“ ohlédl se za úspěšným turnajem trenér RHC výběru Frajsar a dodal: „Závěrem musíme poděkovat pořadatelům za pozvání na tento turnaj. Konfrontace s Evropou je přesně to, co naši mladí házenkáři potřebují.“

RHC Nové Veselí – Friesenheim 27:18
RHC Nové Veselí – Bnei Herzliya (Izrael) 24:24
RHC Nové Veselí – Füchse Berlín 27:24
RHC Nové Veselí – SC DHfK Liepzig 22:28

Sestava: Jan Dufka (Telnice) – Michal Houdek (Nové Veselí), David Dlouhý (Nové Veselí), Vít Musil (Nové Veselí), Michal Janota (Olomouc), Adam Přerovský (Olomouc), Adam Vladař (Olomouc), Pavel Ogoun (Olomouc), Vít Hájek (Olomouc), David Flajsar (Centrum Haná), Sam Duroň (Centrum Haná), Ondřej Štěpán (Havlíčkův Brod), Radek Navrátil (Velké Meziříčí), Ondřej Doležal (Telnice).