16. 10. 2019 18:00 hod. ČT Sport
STRABAG Rail Extraliga: HC ROBE Zubří - Pepino SKP Frýdek-Místek

<říjen 2019>

25.6.2018 otevřeno: 649 x

Minižáci se poměřili v Žeravicích, "nejsilnější" jsou malí házenkáři z Prostějova

Nástupem 15 týmů z celé střední Moravy v čele s vlajkonoši začalo ráno v sobotu 16. června na venkovních hřištích SK Žeravice Superfinále mladšího minižactva 2018. Malí házenkáři se utkali nejen v házené, ale i dalších týmových soutěžích.

Týmy ve dvou poločasech po osmi minutách po celé dopoledne bojovaly o cenné branky. „I když se zápasy bodově nepočítaly, nejmenší házenkáři dali do zápasů celou svou sportovní duši. Hrací systém bez počítání skóre se odehrál na třech hřištích, kde byla družstva rozdělena do tří pětičlenných skupin,“ popisoval průběh turnaje Jaroslav Soukup z SK Žeravice.

Po ukončení turnaje čekaly účastníky týmové soutěže. „Největší oblibu měla už tradičně soutěž v přetahování lana, kdy boj prožívali za urputného hlasitého povzbuzování také samotní rodiče. Soutěž v přetahování lanem doplnila již tradičně překážková dráha, ve které děti musely předvést svou všestrannou pohybovou dovednost. Vítězství v překážkové dráze si po velkém boji domů odvezlo družstvo Tatranu Litovel, druhé místo vybojovali kluci z HBC Olomouc 1966 a třetí příčku obsadil tým Házená Velká Bystřice „A“. V „královské“ disciplíně přetahování lanem zvítězilo družstvo TJ Sokol II Prostějov před skvěle bojujícími děvčaty z DHK Litovel, v boji o bronz zvítězila Velká Bystřice „A“ nad Tatranem Litovel,“ jmenoval Soukup.

Děti si užily i individuální soutěže za sladké odměny, hudbu i vtipy veselých moderátorů. Součástí doprovodného programu bylo i oblíbené malování na obličej nebo skákací hrad a střelba z paintballových zbraní. Na závěr připravili přerovští hasiči pro děti ještě koupání v hasičské pěně. „Z pohledu organizátorů se Superfinále letos vyvedlo, přispělo k tomu i pěkné počasí. Doufáme, že spokojeni byli i samotní členové zúčastněných týmů i jejich rodiče,“ uzavřel Soukup.

Celá fotogalerie z házenářského dne zde