22. 02. 2020 18:50 hod. ČT Sport
HK FCC Město Lovosice - HCB Karviná
25. 03. 2020 20:15 hod. ČT Sport
EHF EURO 2020 - kvalifikace: Česko - Švédsko
Sportnect turnaje - vysledkový servis zdarma

<únor 2020>

16.6.2018 otevřeno: 663 x

Střípky z RHC: Nabitý minikemp RHC Zubří

V pátek 1. června uspořádalo RHC Zubří mini kemp pro mladší žáky. Cílem odpoledního kempu bylo zdokonalování herní činnosti 1:1 a na hřišti se sešli malí házenkáři z celého Zlínského kraje.

„Účastníci tohoto mini kempu byli z celého Zlínského kraje a po takto daleké cestě jsme se snažili dát hráčům během tří hodin co nejvíce informací a herních cvičení,“ ohlédl se za kempem trenér Josef Mazač. Vedle něj se všem 22 hráčům věnovali další čtyři trenéři – extraligoví házenkáři Matěj Šustáček, Pavel Přikryl a Martin Janíček, brankáře měl na starosti Milan Malina.

„Na začátek tohoto mini kempu si hráči prošli atletickou abecedu a následovala dynamická rozcvička. Poté si Milan Malina vzal na starosti čtyři brankaře, se kterými prošel základní brankářské cvičení a bylo vidět jak jednotliví brankáři naslouchali radám extraligového brankaře. V té samé době hráči začali s prací nohou na žebřících, kde jsme kladli důraz na koordinaci celého těla. Pracovali jsme na technice práce s míčem, rotaci horní části těla a držení odhodové ruky,“ popisoval Mazač.

Po přestávce byli hráči rozdělení do 4 skupin po 4 až 5 hráčích a s každou skupinou pak jeden z trenérů pracoval na zdokonalování činnosti jeden na jednoho. „Hráči během těch to cvičení si vyzkoušeli čtyři druhy uvolnění s následnou střelbou na brankaře,“ vysvětloval dále Mazač a k závěru kempu dodal: „Do poslední fáze tohoto mini kempu jsme pro hráče připravili již cvičení, při nichž veškerá uvolnění, která prováděli na statistického obránce, měli provést na aktivního obránce. I když hráčům docházela síla a energie, snažili se toto cvičení provést co nejlépe. Na závěr jsme pro hráče připravili řízenou hru kdy byly na hřišti 3 skupinky po 3 hráčích.“

Účastníci minikempu: TJ Fatra Napajedla: Kryštof Hladil, Marek Kašný, Filip Otradovec, Svoboda Šimon; TJ Rožnov pod Radhoštěm: Vít Dorňák, Tomáš Holčák, Martin Tomášek; Bystřice pod Hostýnem: Navrátil Filip, Hrabal Vojtěch, Zajda Jan, Strava Lukáš; Holešov: Šimon Pospíšil; TJ Vsetín: Jáchym Kousal, Filip Vala, Martin Plšek, Jiří Horák; HC Zubří: Ondřej Václavík, Matěj Petřvalský, Matyáš Krpelík, Patrik Hrachovec; KP Brno: Šimon Erbes, Anthony Morand