16. 01. 2019 21:00 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Makedonie - Španělsko (vstupy, celé na webu ČT Sport)
17. 01. 2019 17:50 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Německo - Srbsko
17. 01. 2019 20:05 hod. ČT Sport
MS v házené 2019: Dánsko - Norsko
19. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport
19. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport
20. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport

<leden 2019>

18.7.2016 otevřeno: 988 x

Zemřel Tor Lian, někdejší prezident EHF

Další smutná zpráva tohoto léta dorazila tentokrát ze severu Evropy, kde zemřel dlouholetý prezident EHF Tor Lian. Norský zkušený činovník zemřel po dlouhé nemoci ve věku 71 let.

Po odchodech význačných postav československé házenkářské historie, jakými byli Jaroslav Mráz, Ernest Gubrický nebo Jozef Ambruš, oznámily tiskové agentury skon dalšího význačného představitele našeho sportu, tentokrát na poli její evropské i světové organizace. Ve věku 71 let totiž zemřel v Oslu Nor Tor Lian.

Tor Lian (druhý zprava) na snímku ze zakládajícího kongresu EHF (Berlín, 1991). Druhým zleva je pak Jozef Ambruš, o jehož umrtí jsme informovali na konci června tohoto roku. Foto: EHF

Trondheimský rodák Tor Lian byl jednou z klíčových postav evropského házenkářského hnutí od vzniku EHF v roce 1991 až po svůj odchod z funkce prezidenta EHF v roce 2012. Před působením u nově vzniklé evropské federace, kde zastával celých 8 let vrcholnou vedoucí funkci (2004-12), byl prezidentem norského házenkářského svazu, působil také v norské olympijském výboru (viceprezident v letech 1990-96)  a dalších norských sportovních organizacích. Na důležitých pozicích působil také v rámci IHF.

Čest jeho památce!