<listopad 2017>

26.4.2016 otevřeno: 7003 x

Od sezóny 2017/18 bude hrána společná česko-slovenská liga mužů

Dnešní mimořádné shromáždění extraligových klubů potvrdilo herní model tuzemské soutěže na příští dvě sezóny. Příští rok domácí extraliga opět s play-off, od sezóny 2017/18 ve společné lize se Slováky. Obnovení mužské házenkářské interligy je tu!

Příští sezóna domácí extraligy bude sehrána opět systémem play-off, do kterého pronikne osm nejlepších celků. Zbylé čtyři se pak v dvoukolově hrané nadstavbě utkají o příčky zajišťující účast ve společné česko-slovenské soutěži. Ta bude za účasti 10 českých a 6 slovenských týmů hrána od sezóny 2017/18.

Jsme moc spokojení, že jsme jednání dotáhli ke zdárnému konci, a že plány podpořily i kluby. Věřím, že obnovení společné soutěže bude ku prospěchu házené v obou zemích. Navíc nám to otevírá další prostor pro spolupráci, který teď ještě nebudeme specifikovat.

Radek Bendl, prezident ČSH

Musím si jen pochvalovat korektní a věcné jednání ČSH i českých klubů. Jsme rádi, že budeme mít společnou soutěž také v mužské kategorii a zároveň věřím, že je to další z kroků pro navázání spolupráce také na úrovni reprezentačních týmů, respektive na úrovni pořadatelství některé z význačných akcí.“

Jaroslav Holeša, prezident SZH