14. 12. 2018 17:30 hod. Sport 1
HK FCC Město Lovosice - Cement Hranice

<prosinec 2018>

13.4.2016 otevřeno: 1283 x

Nabídka seminářů nejen pro trenéry

V článku naleznete pozvánky na 6 zajímavých seminářů. Můžete si tak rozšířit své znalosti, načerpat inspiraci pro Vaše tréninkové jednotky a získat kredity do doškolovacího systému.

Přístup k rozvoji hráče v zámoří a v Evropě - lektor: Glen WIlliamson

Český florbal ve spolupráci s hokejbalovým svazem pořádá 28. 4. 2016 od 18:00 ve Welness hotelu STEP tématický seminář, který povede uznávaný odborník a hokejový kouč Glen Williamson, který působil v různých rolích u týmů v Kanadě, Americe, Švýcarsku, Německu a také v Maďarsku. Přednáška bude zaměřena na popsání rozdílů mezi přístupem k rozvoji hráčů v zámoří a v Evropě se zaměřením na dlouhodobou udržitelnost vysoké výkonnosti hráče.

Přihlášku na seminář a další informace naleznte ZDE.

Účastníkům, kteří získávají kredity do nového kreditního systému, budou přiděleny za účast na tomto semináři 3 kredity.

Agility - trénink a testování - lektor: Mgr. Vladimír Hojka, PhD.

Seminář pořádaná Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy 15.5.2016 od 8:30. Kurz probíhá formou teoretické přednášky a praktických ukázek tréninkových prostředků pro stimulaci rozvoje agility. V teorii jsou posluchači seznámeni s konceptem a strukturou výkonu v agility, včetně testování jejích dílčích složek. Praktická výuka slouží k představení tréninkových prostředků, které slouží k rozvoji jednotlivých složek výkonu v agility.

Podrobné informace včetně způsobu přihlášení naleznete ZDE.

Účastníkům, kteří získávají kredity do nového kreditního systému, bude přiděleno za účast na tomto semináři 6 kreditů.

Rozvičení ve sportu - lektor: PhDr. Radim Jebavý PhD.

Kurz probíhá formou teoretické přednášky a praktických ukázek. V teoretické části seznamujeme s aktuální problematikou rozcvičení ve sportu a v praxi pak s různými variantami rozcvičení. Většina sportovců nezná potřebné zásady a pravidla rozcvičování včetně obsahu i samotné délky trvání. Pro sportovní praxi i školy nabízíme efektivní a zábavné rozcvičky s využitím celé řady běžných cvičebních pomůcek (základní rozcvičení, ve dvojicích, s míčemi, překážkami, krabicemi, švihadly, tyčemi, atd.). FTVS UK pořádá 3. 6. 2016 od 16:00.

Podrobné informace včetně způsobu přihlášení naleznete ZDE.

Účastníkům, kteří získávají kredity do nového kreditního systému, budou přiděleny za účast na tomto semináři 4 kredity.

Silová příprava ve sportu - lektor: PhDr. Radim Jebavý, PhD.

Kurz probíhá formou teoretické přednášky a praktických ukázek. V teoretické části jsou diskutovány základní zásady silové přípravy pro rozvoj velkých svalových skupin a aktuální trendy silového rozvoje dospělých za využití volných činek a silových pomůcek umožňujících stimulovat sílu za pohybu. Termín kurzu: 4. 6. 2016 od 9:00.

Využití balančních pomůcek v silové přípravě - lektor: PhDr. Radim Jebavý

Kurz probíhá formou teoretické přednášky a praktických ukázek. V teoretické části je diskutována podstata významu balančních pomůcek v silové přípravě, v praktické části jsou v praxi ukázány a vysvětleny cviky od nejlehčích variant k obtížným. Silová cvičení jsou zaměřená na oblast „core“ i velkých svalových skupin. Diskutovány jsou plusy i mínusy balančních ploch v silové přípravě. Termín kurzu: 4. 6. 2016 od 14:00.

Podrobné informace včetně způsobu přihlášení naleznete ZDE.

Rozvoj rychlosti v kondiční přípravě - lektor: PhDr. Radim Jebavý, PhD.

Kurz probíhá formou teoretické přednášky a praktických ukázek (sportovní oblečení s sebou). V teoretické části seznamujeme s aktuální problematikou rozvoje rychlosti a agility ve sportu. Soustředíme se na zásady a metody rozvoje. Snažíme se vysvětlit rozdíly u rozvoje jednotlivých rychlostních projevů i agility pro jednotlivé sporty a sportovní hry (lední hokej, softball, tenis, squash). Termín kurzu: 5. 6. 2016 od 9:00.