21. 11. 2018 18:15 hod. ČT Sport

<listopad 2018>

18.9.2015 otevřeno: 410 x

Házenkářský minikemp se vydařil

O víkendu 29. - 30. 8. 2015 proběhl v Havlíčkově Brodě házenkářský minikemp, který uspořádalo Regionální házenkářské centrum Jiskra Havlíčkův Brod.

Do krásného sportovního areálu při ZŠ a MŠ Wolkerova se poslední prázdninový víkend sjelo celkem 38 děvčat ročníku narození 2002 – 2006 z oddílů Jiskra Havlíčkův Brod, Sokol Velké Meziříčí a Slavoj Žirovnice, aby si vyzkoušely všechny svoje dosavadní házenkářské dovednosti. Na děvčata čekaly čtyři tréninkové jednotky zaměřené především na různá cvičení s míčem, koordinační a rychlostní cvičení, a také sobotní podvečerní štafetový závod s překvapením, takže o zábavu bylo hned od začátku postaráno.

Děvčata byla rozdělena do čtyř skupin podle věkové a výkonnostní kategorie a pod dohledem zkušených mládežnických trenérů postupně zvládala formou zajímavých herních cvičení všechna připravená stanoviště, která byla rozmístěna na házenkářském hřišti, tenisovém kurtu, fotbalovém hřišti s umělou trávou nebo na atletickém tartanovém oválu.

Ubytování i stravování včetně potřebného pitného režimu bylo zajištěno v prostorách základní školy, takže malým házenkářkám opravdu nic nechybělo. Na závěr byla všechna zúčastněná děvčata za svoji šikovnost a úžasné nasazení odměněna účastnickým listem a drobnými sladkostmi a úsměv na jejich tvářích byl jasným dokladem, že se házenkářská akce opravdu vydařila.

A proto mi nezbývá než poděkovat všem trenérům, kteří se postarali o zdárný průběh celé akce, jmenovitě Dáše Ešnerové, Natálce Burdové, Honzovi Kotanovi a Milanu Novákovi z Havlíčkova Brodu, Iloně Záviškové a Lence Pacalové z Velkého Meziříčí a Honzovi Prantlovi ze Žirovnice, a také kuchařkám školní jídelny ZŠ a MŠ Wolkerova v Havlíčkově Brodě za vynikající jídelníček, který holkám po celý víkend připravily.

Autor: Ing. Hubert Kubala, asistent trenéra RHC Jiskra Havlíčkův Brod