21. 11. 2018 18:15 hod. ČT Sport

<listopad 2018>

24.9.2015 otevřeno: 1446 x

Kreditní systém doškolování trenérů

Exekutiva ČSH na svém zasedání dne 4.9.2015 potvrdila rozhodnutí o zavedení kreditního systému doškolování trenérů, navržený TMK.

Ve snaze o zkvalitnění a větší atraktivitu vzdělávání a časovou volnost pro trenéry dochází k otevření systému doškolování a zavedení kreditního systému. Za 4leté období od vydání/obnovení licence bude muset trenér nasbírat min 20 kreditů, pak mu bude licence prodloužena. Kredity je možno sbírat na souvisejících kurzech ČSH, KSH i RHC, kurzech nezávislých školicích institucí, zahraničních kurzech i kurzech jiných sportovních svazů. Ke každému kurzu TMK stanoví příslušný počet kreditů. Např. každoroční Konference mládeže (KM) bude za 12 kreditů, tj. k prodloužení licence stačí účast na dvou KM během čtyř let. I přednášejícím lektorům se budou kredity započítávat, ale minimálně polovinu kreditů budou i oni muset absolvovat jako posluchači. Kreditní účty trenérů budou udržovány v H-netu.

Toto opatření dále pomůže etablovat RHC jako „kompetenční centra“ i v otázkách vzdělávání trenérů a posílí jejich pozici v regionu.