21. 11. 2018 18:15 hod. ČT Sport
HK FCC Město Lovosice - Cement Hranice

<listopad 2018>

19.5.2015 otevřeno: 957 x

Regionální házenkářské centrum HBC Jičín uspořádalo ukázkovou hodinu tréninku brankářů

Ve středu 6. května 2015 proběhla v jičínské sportovní hale ukázková hodina se zaměřením na trénink brankářů. Organizátorem a pořadatelem akce bylo Regionální házenkářské centrum HBC Jičín, lektorem zkušený dlouholetý extraligový trenér a kouč mládežnických reprezentací, Petr Babák.

Protagonisty ukázkové hodiny byli brankáři jičínského klubu, extraligový David Machalický, brankář prvoligové zálohy Jiří Chaloupka a gólmani prvoligového staršího dorostu, Tomáš Coufal a Petr Petr.

Hlavním cílem ukázkové hodiny bylo trenérům z Jičína o okolních regionálních klubů předvést zásobník cvičení tréninku brankářů s využitím různých tréninkových pomůcek. Přítomní mohli vidět celou škálu cvičení na zdokonalování práce nohou, postřehu, předvídavosti, udržení pozornosti, postřeh a rychlou. Brankáři podstoupili trénink s využitím medicinbalů, laviček, překážek, nafukovacích balónků, tenisáků, duchny na skok vysoký atd.

Devadesátiminutový blok sledovalo celkem třicet pět trenérů z Jičína, Liberce, Mladé Boleslavi, Bělé p/B, Jablonce n/N, Turnova. Za zmínku jistě stojí uvést skutečnost, že ukázková hodina byla snímána třemi kamerami. Z natočených a sestřihaných sekvencí bude vytvořen jistě zajímavý materiál pro trenéry.

Autor: Aleš Babák