19. 01. 2019 18:00 hod. ČT Sport
21. 01. 2019 20:20 hod. ČT Sport

<leden 2019>

19.8.2009 otevřeno: 2883 x

Finále MS juniorů píská česká dvojice rozhodčích!

Zatímco pro tým českých juniorů šampionát v Egyptě skončil pondělním zápasem s Brazílií, pro českou dvojici rozhodčích Jiří Novotný - Václav Horáček dnes MS vyvrcholí, stejně jako pro dva nejlepší celky, finálovým zápasem. Právě ten totiž budou řídit naši arbitři !

Česká házená se tak dočkala velké pocty, když z šestnácti dvojic rozhodčích bylo vybráno právě duo Čechů Horáček - Novotný. Je to velké ocenění jejich práce a výkonů, které na letošním šampionátu juniorů předvedli. Ty nezůstaly bez povšimnutí představitelů IHF a na základě hodnocení pak byli vybráni, aby rozhodovali nejdůležitější zápas mistrovství světa.

V něm se utkají dva evropské týmy, Německo, které si poradilo s celkem Slovinska, a Dánsko, které před 25tisíci diváky zdolalo domácí Egypt. Utkání začíná v Káhiře v 19:30 místního času. Kromě dnešního zápasu mají naši rozhodčí za sebou i další utkání a to ve všech fázích šampionátu. Horáček s Novotným rozhovali na MS tato utkání:

Francie - Tunisko

Norsko - Irán

Norsko - Tunisko

Francie - Španělsko

Kuvajt - Tunisko

Egypt - Francie

Věříme, že oprávněnost nominace potvrdí i v dnešním finálovém střetnutí, do kterého jim přejeme hodně štěstí.

Jiří Novotný - Václav Horáček na MS juniorů v Egyptě

foto: IHF

Kromě českého týmu a rozhodčích máme zastoupení i v officials teamu, jehož členem byl František Táborský. Ten dohlížel například na regulérnost nejvíce sledovaného semifinálového zápasu mezi Egyptem a Dánskem.

František Táborský na MS juniorů v Egyptě

foto: IHF