<duben 2018>

24.4.2013 otevřeno: 1229 x

Sbor rozhodčích pro soutěže ČSH 2013/14

Komise rozhodčích distribuovala všem rozhodčím přihlášky k řízení soutěží pro příští rok. Seznamte se s termíny nominačních seminářů a některými změnami ve vzdělávání rozhodčích.

Komise rozhodčích ČSH distribuovala všem stávajícím rozhodčím i kandidátům postupu navrženým z krajských svazů přihlášky k řízení soutěží ČSH pro příští ročník. Přihlášku lze najít i v dokumentech KR v sekci „Ke stažení“ na webu ČSH. Konkrétní sestava rozhodčích a dvojic bude potvrzena po nominačních seminářích, které jsou připraveny pro nejvyšší skupiny (I a II) do Kopřivnice na 8. - 9. června a pro rozhodčí skupin III a IV na 22. června do Otrokovic a 23. června do Prahy. Na základě odevzdaných přihlášek obdrží rozhodčí konkrétní pozvánky. Aktivní účast a složení testů na těchto seminářích jsou důležitou složkou vzdělávání rozhodčích.

V návaznosti na slabou účast rozhodčích na některých těchto seminářích v posledních letech schválila Exekutiva ČSH změnu v systému poplatků za vzdělávání rozhodčích („vzdělávacích poplatků“). Tyto roční poplatky byly pro všechny skupiny rozhodčích ČSH navýšeny o 1000 Kč – toto zvýšení se však nebude týkat těch rozhodčích, kteří řádně absolvují nominační seminář. Důvodem této úpravy je snaha zvýšit účast rozhodčích – a tím i zlepšit tok informací z oblasti aktuálního výkladu pravidel, legislativy, řízení soutěží a dalších novinek k rozhodčím. Obdobná změna se týká i delegátů ČSH. Detaily lze nastudovat v novém znění Zásad řízení sboru rozhodčích a Zásad stanovování poplatků například na webu ČSH.

Všem novým zájemcům, kteří by chtěli zkusit bezesporu zajímavou činnost rozhodčího, připomínáme e-mailovou adresu young.referee@seznam.cz, kde se mohou kdykoli přihlásit stejně jako u kterékoli krajské komise rozhodčích.