26. 05. 2019 10:30 hod. ČT Sport

<květen 2019>

30.10.2012 otevřeno: 937 x

Ve Zlíně odstartuje spolupráce s Nadací pro transplantaci kostní dřeně

Kvalifikační duel s Izraelem bude premiérovou akcí v rámci avizované spolupráce Českého svazu házené a Nadace pro transplantaci kostní dřeně. Každá branka Jíchy a spol. bude znamenat navýšení finanční pomoci pro Nadaci.

Utkání české reprezentace proti Izraeli nebude pouze počátkem kvalifikačních bojů o příští evropský šampionát, ale také společného projektu ČSH a jednoho z nejznámějších nadačních fondů v ČR. Za každou vstřelenou branku českým týmem poputuje na konto Nadace pro transplantaci kostní dřeně částka 400 Kč a Nadace bude v souvislosti s bojem našich házenkářů o EURO 2014 propagována na tiskovinách a v televizních přenosech.

Konkrétní obrysy získala dlouhodobě uvažovaná aktivita ČSH v oblasti obecně prospěšných cílů na počátku letošního září, kdy byla spolupráce svazu s tímto nadačním fondem oznámena. Nebylo náhodou, že se tak stalo na tiskové konferenci před zahájením nového ročníku Tipgames extraligy - jednomyslně se pro ni totiž vyjádřili také zástupci klubů mužské nejvyšší soutěže. „Nadace pro transplantaci kostní dřeně je zavedenou a v praxi osvědčenou organizací. Nadaci budeme podporovat jak finančně, tak informační kampaní a celou spolupráci odstartujeme tuto středu ve Zlíně. Jsme zároveň rádi, že jsme pro rodící se vzájemnou spolupráci získali také podporu ze strany extraligových klubů,“ sdělil prezident ČSH, Jaroslav Chvalný.

O dalších okolnostech navázané spolupráce více ZDE.

V rámci TGE 2012/13 proběhnou čtyři „nadační kola“, při nichž jednotlivé týmy podpoří Nadaci částkou 50 Kč za každý vstřelený gól a budou rovněž propagovat její DMS číslo v halách, webových stránkách tiskovinách. Prvním „nadačním kolem“ bude hned to úvodní po reprezentační pauze, tedy letošní v pořadí deváté, hrané o víkendu 10. až 11. listopadu. Následovat budou další tři „nadační kola“ v kalendářním roce 2013, včetně jednoho v nadstavbové části soutěže. „Každá aktivita mající obdobné cíle má smysl a já jsem z pozice reprezentanta i extraligového hráče rád, že můžeme být součástí takto prospěšného projektu a pomůžeme dobré věci,“ soudí Jiří Motl, český reprezentant a nejlepší extraligový hráč uplynulých dvou sezón.

Prezident Českého svazu házené, Ing. Jaroslav Chvalný, a zástupce Nadace pro transplantace kostní dřeně,
MUDr. Samuel Vokurka, se dohodli na spolupráci ke spokojenosti obou stran.

Foto: Hynek Sladký.